5X TIPS VOOR EEN INTERIEUR MET PIT

Heb jij behoefte voor wat meer pit in jouw interieur, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Dat is natuurlijk volkomen logisch, want straks past het niet mooi bij elkaar. Dat is natuurlijk zonde. Om jou een handje te helpen zetten wij vijf tips op een rij waarbij jij zonder moeite voor een opvallend interieur gaat.

5x tips voor een interieur met pit

1. Kleurencombinaties


Het combineren van de juiste kleuren kan zorgen voor het juiste effect. Je kunt het vergelijken met het kiezen van de juiste outfit waarbij je ook kijkt naar de kleuren. Net als in de mode is het experimenten met kleuren helemaal in, want op die manier kom je erachter welke kleuren wel en niet bij elkaar passen. Dit geldt ook voor jouw interieur, en dan bedoelen we met name kleurencombinaties waar je niet gauw aan zult denken. Denk bijvoorbeeld aan roze en rood: waarom zouden deze kleuren niet goed bij elkaar staan?

2. Een groot schilderij


Kunst trekt de aandacht. Om jouw interieur een persoonlijke twist te geven is het ophangen van een groot schilderij een echte aanrader. Vooral bij een grote muur kan een schilderij voor een opvulling zorgen. Wel is het hierbij belangrijk dat je kiest voor het juiste schilderij. Een te klein schilderij kan namelijk niet tot zijn recht komen op een grote muur. Wanneer je er nog niet helemaal over uit bent welk schilderij het gaat worden, kun je er ook voor kiezen om kunst te huren bij een kunstuitleen. Hier kun je kunst huren vanaf tien euro per maand: wanneer je behoefte hebt aan een ander opvallend kunstwerk, kun je deze zo omruilen.

Naast een groot schilderij kun je ook denken aan een groot beeld of een lamp met een bijzondere vorm. Bovendien is kunst iets heel persoonlijks. Je geeft met een kunstwerk een persoonlijke touch aan jouw interieur, want niet iedereen vindt hetzelfde kunstwerk even mooi. Daarnaast is ieder kunstwerk uniek: met zo’n pronkstuk in huis weet je zeker dat niemand anders hetzelfde in huis heeft.

3. Kleden


Wanneer je denkt aan een kleed, ligt deze waarschijnlijk op de vloer. Natuurlijk kan een vloerkleed zorgen voor een boel gezelligheid en daarnaast kan het wat meer kleur met zich meebrengen. Toch hoef je een kleed niet per se te gebruiken voor warme voeten. Er bestaan namelijk ook kleden die je aan de muur kunt bevestigen, de zogenaamde wandkleden. Zorg ervoor dat deze goed matcht bij jouw interieur zodat het wandkleed een grote eyecatcher wordt. Wanneer je nog een vloerkleed hebt liggen die je niet gebruikt, kun je deze natuurlijk ook gebruiken voor aan de wand.

4. Denk out-of-the-box


Veel mensen volgen de interieurtrends op de voet. Mensen luisteren naar de meningen van anderen en doen vervolgens ook wat zij zeggen. Wanneer je een interieur wil met pit is het belangrijk om het tegenovergestelde te doen: je moet out-of-the-box denken. Bezoek eens een vintagewinkel en koop accessoires die je in eerste instantie niet zult kiezen. Ook kun je een bezoekje brengen bij de Kunstuitleen Amersfoort waar talloze kunstwerken te zien zijn. Wellicht doe je hier ideeën op welke opvallende accessoires en kunstwerken mooi zullen staan in jouw interieur.

5. Een open kast


Wanneer je denkt aan een open kast, krijg je misschien het idee dat dit rommelig zal staan. Toch is niets minder waar, want met de juiste items in een open kast zorg jij ervoor dat jij het interieur persoonlijk maakt. Zet bijvoorbeeld een mooie vaas in de kast, samen met jouw andere favoriete accessoires. Zorg ervoor dat dit op ooghoogte staat zodat de pronkstukken in de kast nog meer zullen opvallen. Bovendien creëer je met een open kast meer eenheid.
  • INTERIEUR
  • OPVALLEND INTERIEUR
  • INTERIEUR MET PIT
  • TIPS

MEEST RECENTE

LIFESTYLE BLOGS

5x tips voor een interieur met pit
13Oct

5X TIPS VOOR EEN INTERIEUR MET PIT

Door: Lilian

Heb jij behoefte voor wat meer pit in jouw interieur, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Dat is natuurlijk volkomen logisch, want straks past het niet mooi bij elkaar. Dat is natuurlijk...

De voordelen van een telefoonhoesje
21Sep

DE VOORDELEN VAN EEN TELEFOONHOESJE

Door: Tess

We gebruiken de telefoon de hele dag door. We gaan naar bed met de smartphone en staan er weer mee op. Voor velen is de telefoon onmisbaar geworden. Nederlanders zitten gemiddeld 34 dagen per jaar op hun...

Top 5 bijzondere bucketlist reisbestemmingen
25May

TOP 5 BIJZONDERE BUCKETLIST REISBESTEMMINGEN

Door: Lilian

De aarde is de thuisbasis van vele ongelooflijke plekken. Er zijn tal van plaatsen te bezoeken die relatief onbekend zijn. In deze blog laten we je 5 van die bijzondere reisbestemmingen zien....

Glorietijden herleven met Ajax uitshirt 2018
17May

GLORIETIJDEN HERLEVEN MET AJAX UITSHIRT 2018

Door: Lilian

Komend seizoen (2017-2018) speelt Ajax zijn uitwedstrijden in dit shirt. Het shirt wordt gedragen in de Eredivisie, de KNVB Beker en de Europese uitwedstrijden. Voor de mensen die '94-'95 bewust hebben...