DE DO’S EN DON’TS BIJ HET DRAGEN VAN SIERADEN

We kunnen er niet omheen draaien dat het dragen van sieraden de finishing touch is bij jouw outfit. Het liefst combineren we eindeloos met armbanden, kettingen, ringen en horloges. Toch bestaan er een aantal ongeschreven regels wat betreft het dragen van sieraden. Welke dat zijn, bespreken we hieronder.

De do’s en don’ts bij het dragen van sieraden

Do’s


Hieronder staan alle do's op een rijtje wat betreft het dragen van sieraden.

1. Matchende sieraden bij jouw outfit


Jouw outfit maak je compleet met het dragen van sieraden. Over het algemeen steelt een mooi mannen horloge meteen de show. Vooral wanneer je bijvoorbeeld een zakelijke afspraak hebt of een etentje mag een mooie klok niet ontbreken. Wel is het hierbij belangrijk dat je het horloge afstemt op de kleuren van jouw outfit.

2. Maak de sieraden schoon


Veel mensen zijn gehecht aan hun sieraden en dragen het dag en nacht. Toch is het belangrijk dat je regelmatig jouw sieraden schoonmaakt. Er kan namelijk behoorlijk wat vuil in en rondom jouw sieraden komen. Het schoonmaken ervan is daarom niet alleen hygiënisch voor jouzelf, ook de sieraden blijven hierdoor langer mooi. Houd dus regelmatig een schoonmaakbeurt voor al jouw sieraden en zeg hallo tegen een glimmend Seiko horloge. Wel is het belangrijk dat je de juiste schoonmaakmiddelen gebruikt.

3. Verschillende sieraden combineren


Je ziet het steeds vaker: het combineren van sieraden. Vooral het combineren van goud en zilver is een opkomende trend. Het is hierbij wel belangrijk dat je kiest voor subtiele sieraden. Kies bijvoorbeeld twee minimalistische armbanden van goud en zilver. Zo zie je alsnog de combinatie tussen beide kleuren zonder dat het te veel de aandacht trekt.

Don’ts


Hieronder staan alle don'ts op een rijtje wat betreft het dragen van sieraden.

1. Sporten met sieraden


We snappen dat je niet zonder jouw sieraden kan, maar toch is het belangrijk dat je jouw sieraden afdoet wanneer je de sportschool binnenloopt. Bij een teamsport kan het zelfs gevaarlijk zijn wanneer je sieraden draagt. Voor je het weet blijft iemand achter jouw ketting of ring haken. Dat wil je natuurlijk te allen tijde voorkomen.

2. Zonnen met sieraden


De felle zomerse zon kan jouw sieraden vervagen. Edelstenen kunnen namelijk hun kleur verliezen en parels kunnen doffer worden. Het is dus belangrijk om jouw sieraden op te bergen wanneer je wat zonnestralen wil meepakken.

3. Douchen met sieraden


Wanneer je niet zeker weet of die ene ring van zilver is, is het belangrijk om deze af te doen wanneer je gaat douchen. Sommige sieraden kunnen namelijk niet goed tegen water. Hetzelfde geldt voor het handen wassen: vandaag de dag moeten we natuurlijk regelmatig onze handen wassen met zeep. Door zeep kan de kwaliteit van jouw sieraden achteruitgaan. Doe dus jouw sieraden af voordat je in aanraking komt met water.
  • HORLOGE
  • SIERADEN
  • DO'S
  • DON'TS
  • ACCESSOIRES

MEEST RECENTE

JEWELLS & WATCHES BLOGS

DE DO’S EN DON’TS BIJ HET DRAGEN VAN SIERADEN

Door: Lilian

We kunnen er niet omheen draaien dat het dragen van sieraden de finishing touch is bij jouw outfit. Het liefst combineren we eindeloos met armbanden, kettingen, ringen en horloges. Toch bestaan er een...

MINIMALISTISCHE SIERADEN ZIJN HIP

Door: Lilian

Een outfit maak je compleet met bijpassende sieraden. Je hebt grote sieraden, kleine sieraden en sieraden in allerlei verschillende kleuren. Vooral minimalistische sieraden zijn de laatste tijd niet meer...

DEZE 5 SIERADEN ZIJN EEN MUSTHAVE VOOR ELKE VROUW

Door: Lilian

Een sieraad is een mooi item dat jouw outfit compleet kan maken. Ook is een sieraad iets persoonlijks en misschien staat het wel symbool voor een herinnering. Kies daarom voor een ontwerp dat goed bij...

MONSTERBEDRAG VOOR DIT HORLOGE

Door: Tess

Na maanden van afwachten, is de kogel door de kerk. De Calibre 89 van Patek Phillipe wordt geveild. Vermoedelijk voor een recordprijs van tientallen miljoenen. Over de prijs van dit horloge kan men eindeloos...