Week in week uit zien wij van CoutureFashion vragen binnenkomen als: Is deze webshop wel betrouwbaar? Ik wacht al lang op een product, komt deze nog aan? Ik twijfel over de echtheid van mijn product? In de wereld van exclusieve mode worden er veel namaakproducten verkocht. Lees in deze blog waar je op moet letten bij het online kopen van exclusieve mode.
Afgelopen weken verschenen er verschillende artikelen en nieuwsuitzendingen over het steeds groter wordende probleem: oplichters online! Niet alleen is het zonde van je geld, – wat je waarschijnlijk niet meer terug gaat zien – het probleem is groter dan gedacht! Bij het achterlaten van je creditcardgegevens bij deze webshops kunnen zij deze gegevens misbruiken.
CoutureFashion zet zich al een tijd in om de handel in namaakproducten tegen te gaan. Daarom geven we in deze blogs een zevental tips om te voorkomen dat je in de handen valt van oplichters.
HOE HERKEN JE EEN NEPPE WEBSHOP
Tip 1: Let op de domein-URL(adres van de website). Als de naam van het domein, een rare naam is, die niet overeenkomt met de producten, moeten de alarmbellen al gaan rinkelen. Een voorbeeld: zoetharingvliet.nl. Dit is een verlopen domein. Dit domein is inmiddels overgenomen door een oplichter die neppe Moncler jassen verkoopt. De combinatie Zoetharingvliet en Moncler zou voldoende moeten zijn om een conclusie te trekken.
Tip 2: Let op keurmerken, BTW-nummers en KVK-nummers. Een webshop moet verplicht een BTW-nummer en KVK-nummer hebben, deze staat vaak onderaan de pagina of bij de contactgegevens van de webshop. Een webshop is ook verplicht om minimaal veertien dagen herroepingsrecht aan te bieden. Missen deze gegevens moeten de alarmbellen zeker gaan ringen.
Tip 3: Let op de prijs. Als de prijs te mooi is om waar te zijn, dan is dit vaak ook het geval. Een designer kledingstuk voor een schijntje van de originele prijs, oogt al onbetrouwbaar. Let ook op de modellen die worden aangeboden, vergelijk de modellen met de officiële modellen op betrouwbare websites.
Tip 4: Let op de tekst. Vaak zijn de websites in handen van buitenlandse oplichters, deze beheersen de Nederlandse taal niet heel goed. Let op spellingsfouten en onlogische zinnen. Een betrouwbare website doet er alles aan om haar bezoekers op een nette manier aan te spreken.
Tip 5: Zoek naar recensies. Zoek de naam van de website op en zoek de naam van de verkoper op. Combineer het zoekwoord met betrouwbaar of veilig. Als er eerder mensen zijn opgelicht of een nare ervaring hebben gehad met de betreffende webshop dan wijst dit zich snel genoeg uit;
Tip 6: Tweedehands aankopen. Vaak worden namaakproducten als echt verkocht. Marktplaats, United Wardrobe en The Next Closet zijn hier voorbeelden van. Het is verboden om namaak producten via deze websites te verkopen, echter is het controleren hiervan lastig. Hier geldt ook de regel: is de prijs te mooi om waar te zijn, niet kopen! Let op hoelang de verkoper actief is en of hij meerdere foto’s van labels, logo’s of bonnen/facturen kan sturen. Stribbelen ze hier tegen dan weet je dat het niet te vertrouwen is!
Tip 7: Koop niet bij onderstaande websites. In dit overzicht zullen wij webshops plaatsen die namaakproducten verkopen of eerder mensen hebben opgelicht. Deze lijst willen wij graag samen met jullie up-to-date houden. Laat dus in de reacties je ervaringen met onbetrouwbare webshops achter.
De volgende websites zijn niet betrouwbaar en/of verkopen namaakproducten:
- vipfashionshop.nl
- modatal.com
- mariobrands.com
- monclerjassenonline.nl
- jasonlineoutlet.com
Het ene merk, krijgt vaker te maken met namaakproducten dan het andere. Voor merken die veel worden nagemaakt heeft CoutureFashion een aantal blogs geschreven, om je te helpen bij het herkennen van neppe kleding.
No Comment! Be the first one.