SHOPPERS OPGELET! KOOP NIET BIJ DEZE NEPPE WEBSHOPS!

Week in week uit zien wij van CoutureFashion vragen binnenkomen als: Is deze webshop wel betrouwbaar? Ik wacht al lang op een product, komt deze nog aan? Ik twijfel over de echtheid van mijn product? In de wereld van exclusieve mode worden er veel namaakproducten verkocht. Lees in deze blog waar je op moet letten bij het online kopen van exclusieve mode.

Shoppers opgelet! Koop niet bij deze neppe webshops! Afgelopen weken verschenen er verschillende artikelen en nieuwsuitzendingen over het steeds groter wordende probleem: oplichters online! Niet alleen is het zonde van je geld, - wat je waarschijnlijk niet meer terug gaat zien - het probleem is groter dan gedacht! Bij het achterlaten van je creditcardgegevens bij deze webshops kunnen zij deze gegevens misbruiken.

CoutureFashion zet zich al een tijd in om de handel in namaakproducten tegen te gaan. Daarom geven we in deze blogs een zevental tips om te voorkomen dat je in de handen valt van oplichters.

Hoe herken je een neppe webshop


 

Tip 1: Let op de domein-URL(adres van de website). Als de naam van het domein, een rare naam is, die niet overeenkomt met de producten, moeten de alarmbellen al gaan rinkelen. Een voorbeeld: zoetharingvliet.nl. Dit is een verlopen domein. Dit domein is inmiddels overgenomen door een oplichter die neppe Moncler jassen verkoopt. De combinatie Zoetharingvliet en Moncler zou voldoende moeten zijn om een conclusie te trekken.

Tip 2: Let op keurmerken, BTW-nummers en KVK-nummers. Een webshop moet verplicht een BTW-nummer en KVK-nummer hebben, deze staat vaak onderaan de pagina of bij de contactgegevens van de webshop. Een webshop is ook verplicht om minimaal veertien dagen herroepingsrecht aan te bieden. Missen deze gegevens moeten de alarmbellen zeker gaan ringen.

Tip 3: Let op de prijs. Als de prijs te mooi is om waar te zijn, dan is dit vaak ook het geval. Een designer kledingstuk voor een schijntje van de originele prijs, oogt al onbetrouwbaar. Let ook op de modellen die worden aangeboden, vergelijk de modellen met de officiële modellen op betrouwbare websites.

Tip 4: Let op de tekst. Vaak zijn de websites in handen van buitenlandse oplichters, deze beheersen de Nederlandse taal niet heel goed. Let op spellingfouten en onlogische zinnen. Een betrouwbare website doet er alles aan om haar bezoekers op een nette manier aan te spreken.

Tip 5: Zoek naar recensies. Zoek de naam van de website op en zoek de naam van de verkoper op. Combineer het zoekwoord met betrouwbaar of veilig. Als er eerder mensen zijn opgelicht of een nare ervaring hebben gehad met de betreffende webshop dan wijst dit zich snel genoeg uit;

Tip 6: Tweedehands aankopen. Vaak worden namaakproducten als echt verkocht. Marktplaats, United Wardrobe en The Next Closet zijn hier voorbeelden van. Het is verboden om namaak producten via deze websites te verkopen, echter is het controleren hiervan lastig. Hier geldt ook de regel: is de prijs te mooi om waar te zijn, niet kopen! Let op hoelang de verkoper actief is en of hij meerdere foto's van labels, logo's of bonnen/facturen kan sturen. Stribbelen ze hier tegen dan weet je dat het niet te vertrouwen is!

Tip 7: Koop niet bij onderstaande websites. In dit overzicht zullen wij webshops plaatsen die namaakproducten verkopen of eerder mensen hebben opgelicht. Deze lijst willen wij graag samen met jullie up-to-date houden. Laat dus in de reacties je ervaringen met onbetrouwbare webshops achter.

De volgende websites zijn niet betrouwbaar en/of verkopen namaakproducten:
  • vipfashionshop.nl
  • modatal.com
  • mariobrands.com
  • monclerjassenonline.nl
  • jasonlineoutlet.com

Het ene merkt krijgt vaker te maken met namaakproducten dan het andere. Voor merken die veel worden nagemaakt heeft CoutureFashion een aantal blogs geschreven, om je te helpen bij het herkennen van neppe kleding.
  • NAMAAK PRODUCTEN
  • OPLICHTERS
  • NEPPE WEBSHOPS
  • COUNTERFEIT

MEEST RECENTE

FASHION BLOGS

De juiste bikini vinden als je een grote cupmaat hebt? Wij hebben de gouden tips!
27Sep

DE JUISTE BIKINI VINDEN ALS JE EEN GROTE CUPMAAT HEBT? WIJ HEBBEN DE GOUDEN TIPS!

Door: Lilian

Voor vrouwen met een maatje meer is het kopen van kleding vaak een behoorlijke uitdaging. Gelukkig zijn er steeds meer winkels en webshops die mooie collecties aanbieden waarin ook de wat vollere dames...

3x tips om meer kleur in jouw outfit terug te laten komen
05Sep

3X TIPS OM MEER KLEUR IN JOUW OUTFIT TERUG TE LATEN KOMEN

Door: Lilian

Het is altijd een goed idee om meer kleur in jouw outfit terug te laten komen. Met kleuren in je outfit straal je vrolijkheid en pit uit en dat is misschien iets waar je juist naar op zoek bent. Het hoeft...

Waar je op moet letten als je bedrijfskleding online koopt
10Jul

WAAR JE OP MOET LETTEN ALS JE BEDRIJFSKLEDING ONLINE KOOPT

Door: Tess

Het online bestellen van bedrijfskleding biedt talloze voordelen voor zowel werkgevers als werknemers....

Wanneer draagt de man een smoking?
30Mar

WANNEER DRAAGT DE MAN EEN SMOKING?

Door: Lilian

Veel mannen worden een beetje zenuwachtig als ze een smoking moeten dragen. Maar als je een uitnodiging krijgt met de dresscode ‘black tie’ dan ontkom je er niet aan. Dan kun je echt niet komen opdraven...

De beste tips en inspiratie voor de mooiste festival look
08Feb

DE BESTE TIPS EN INSPIRATIE VOOR DE MOOISTE FESTIVAL LOOK

Door: Lilian

Je tickets zijn gekocht, de zonnebrandcrème staat klaar, maar wat ga je aandoen naar je volgende feest of festival? Festivals en opvallende looks gaan hand in hand. Je look vormt dan ook een belangrijk...

Dit zijn de leukste schoenen om te dragen in de zomer
03Jan

DIT ZIJN DE LEUKSTE SCHOENEN OM TE DRAGEN IN DE ZOMER

Door: Lilian

Op het moment dat de temperaturen beginnen te stijgen en het warmer en warmer wordt, pas je daar natuurlijk je garderobe meteen op aan. Want je bent vast en zeker al een tijdje aan het wachten om dat ene...